Επιμέλεια: Lonx Psinx

Πριν από περίπου ένα χρόνο, σε ένα σκοτεινό εργαστήριο του πανεπιστημίου συναντήθηκαν 5 τύποι. Ο κάθε ένας τους έφερε μαζί του από ένα μυστικό συστατικό καλά σφραγισμένο σε δοκιμαστικούς σωλήνες. Η ένωση πέτυχε. Το νέο διάλυμα που προέκυψε καταγράφεται πλέον ως ένα νέο μεταλλοειδές στοιχείο και το όνομα αυτού Sküma. Μετέπειτα χημικές αναλύσεις έδειξαν ότι βασικά συστατικά αυτού είναι τα: Red Fang/ Puscifer/RATM κ.α. Στις 30 Σεπτέμβρη υπάρχει περίπτωση βιολογικού κινδύνου!

skuma

«Σε γενικές γραμμές αυτό που θέλουμε είναι να γουστάρει ο κόσμος να έρχεται στα lives μας και να περνάμε και εμείς καλά με τη μουσική μας πρώτα απ’όλα. Εάν δε τηρούνται οι δυο αυτές προϋποθέσεις τότε όλα τ’άλλα είναι ανούσια..»

Για περισσότερες συνεντεύξεις «κλικ» εδώ

Από ποια μέλη αποτελείται η μπάντα σας
Στα φωνητικά είναι ο Μιχάλης Ηρακλείδης, στις κιθάρες οι Ιάσονας Κλάδης και Γιώργος Ζιάκος, στο μπάσο ο Αντώνης Μικέλης και στα τύμπανα ο Οδυσσέας Μαυρομανωλάκης.

Τι σημαίνει το όνομα σας, από πού προήλθε;
Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να βρούμε ένα ανθρώπινο όνομα για το συγκρότημα, πετάχτηκε η ιδέα για το Sküma. Προέρχεται από μια ναρκωτική ουσία που λέγεται skooma από το game Oblivion, και λόγο αισθητικής και θέλοντας να βάλουμε μια δική μας νότα στο όνομα καταλήξαμε σε αυτό.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες για τη μπάντας σας;
Η μπάντα δημιουργήθηκε το Φλεβάρη του 16′ στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά από ένα τζαμ στο στούντιο του Πανεπιστημίου και έκανε παρθενική εμφάνιση στο Wired Fest vol.3 στις 3/12 του ίδιου έτους.

Τι έχετε κυκλοφορήσει ως σήμερα;
Μέχρι στιγμής έχουμε κυκλοφορήσει το ομώνυμο EP Sküma τον περασμένο Ιούλιο το οποίο ηχογραφήθηκε live στο Groove Studio και μιξαρίστηκε από τους Χάρη Στεφανάκη και Νίκο Βογιατζή τους οποίους υπερευχαριστούμε.

Τι θέλετε να προσφέρετε και τι να πετύχετε μέσα από την πορεία σας στη μουσική σκηνή;

Σε γενικές γραμμές αυτό που θέλουμε είναι να γουστάρει ο κόσμος να έρχεται στα lives μας και να περνάμε και εμείς καλά με τη μουσική μας πρώτα απ’όλα. Εάν δε τηρούνται οι δυο αυτές προϋποθέσεις τότε όλα τ’άλλα είναι ανούσια..

Επιρροές που ενδεχομένως έχετε…
Γενικά το κάθε μέλος της μπάντας έχει διαφορετικά “κύρια” ακούσματα οπότε απλά προσπαθούμε να συνδυάσουμε όλες τις επιρροές μας στα τραγούδια μας. Με λίγα λόγια ο κόσμος θα ακούσει επιρροές Kyuss και Red Fang στις κιθάρες μας, Tool/Puscifer/Perfect Circle -και οτι άλλη μπάντα έχει το θεούλη Maynard μέσα- στα φωνητικά Rage Against The Machine στο μπάσο και πάει λέγοντας. Γενικά είναι μια περίεργη μίξη!

Μελλοντικά σχέδια για νέες ηχογραφήσεις και lives;
Τα καλύτερα έρχονται θα πούμε απλώς. Όσο αφορά τα lives, καλοδεχούμενα όλα, βασιζόμαστε στην ανταπόκριση του κόσμου! Πάντα έχουμε κάτι καινούριο στα σκαριά, είτε κάποιο δικό μας νέο τραγούδι, είτε κάποια διασκευή κοντά στις επηρροές μας.

Tι εμπειρίες από συναυλίες «κουβαλάτε στις αποσκευές σας» ερχόμενοι στο Down Tuned Daze στις 30 Σεπτέμβρη?
Προς το παρόν έχουμε παίξει στο Wired Fest vol.3 στο Πανεπιστήμιο, στη Στοά 60, στο Rolling Stone , στο School Festival στο Ευρωπαϊκο Σχολείο Ηρακλείου και στο Club 54 στα Χανία. Είμαστε πανέτοιμοι και για το Down Tuned Daze VI!

Ποιο ή ποια κομμάτια θα θέλατε να αφιερώσετε, για ζέσταμα, στο κρητικό κοινό;
Νομίζουμε πως τα τραγούδια Sküma και Insomnia θα κάνουν πάταγο αλλά ίσως υπάρξει και sneak peek απο το καινούριο κομμάτι που ετοιμάζουμε αυτή την εποχή. Όσοι παρευρεθούν θα ανταμειφθούν !

Τέλος, σε ποια sites μπορούν να σας βρουν όσοι σας αναζητήσουν;
Μπορείτε να μας βρείτε:
στο Facebook – https://www.facebook.com/SkumaHQ/
στο Bandcamp – https://skma.bandcamp.com/album/sk-ma
στο youtube –
https://www.youtube.com/channel/UCP6Hy7_qTUnB0XD5PxCtdmA
στο Soundcloud – https://soundcloud.com/skumatheband

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s