Επιμέλεια: Lonx Psinx

Οι Curf είναι μια τριμελής μπάντα και συνθέτουν έναν… Doom/Stoner/Sludge/Psychedelic Rock οργανισμό που αναδύεται για μια ακόμη φορά μέσα από τη λαίλαπα, ανάμεσα στους λασπόλιθους της Ραφίνας όπου κατοικεί, για να βρεθεί στις 30 Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο και να ταρακουνήσει το Down Tuned Daze Festival 2017!

promo photo 1

«Μουσικά δεν πιστεύουμε πως περιθωριοποιούμε άλλους ή τους εαυτούς μας […] Ως μπάντα ζούμε για να παίζουμε μουσική, και παίζουμε μουσική για να ζούμε»

Για περισσότερες συνεντεύξεις «κλικ» εδώ

Από ποια μέλη αποτελείται η μπάντα σας;

Οι The Curf έχουν ως εξής: Chris A – Κιθάρες, Φωνή Le Spyr – Μπάσο Pepper Kol – Τύμπανα Επιπλέον, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη σημασία και το μέγεθος της υποστήριξης που λαμβάνουμε από τους: Nancy Sim (The Burning Sticks, Immortality) – Φωνή, Kαλιτεχνική επιμέλεια Στάθης Παπαδάτος (St. Pedals, Spacement) – Tech Support, Custom pedals Fuzz Ink. για την άψογη συνεργασία. Τεράστια σημασία έχουν και θα έχουν οι συνιδιοκτήτες των Oak Street Studio Productions (σ.σ. Ραφήνα) Chris A και Nancy Sim, όπου χωρίς την προσωπική τους θυσία και την ανελέητη υποστήριξή τους η μπάντα και το άλμπουμ δεν θα είχαν τη μορφή που σήμερα έχουν. Ιδιαίτερα θέλουμε να αναφέρουμε τον Chris A ο οποίος εκτός από την ενεργό του δράση ως μέλος των Curf πραγματοποίησε την ηχοληψία, την παραγωγή, το mixing και το mastering του άλμπουμ. Respect στον αδερφό!

Τι σημαίνει το όνομά σας, από πού προήλθε;

Το όνομα της μπάντας προήλθε από την κόλαση. Αστειεύομαι!! Στην πραγματική πραγματικότητα το 2007 είχαμε πάει στη συναυλία των Cure στη Μαλακάσα και κοιτώντας το merch τους συνειδητοποιήσαμε πως λόγω γραμματοσειράς το Cure έμοιαζε με Curf. Ξεκινήσαμε το χαβαλέ ‘ρε συ ποιοι είναι αυτοί οι Curf και καταλήξαμε να είμαστε εμείς αυτοί. Αργότερα όταν το ψάξαμε βρήκαμε πως Curf στα αγγλικά σημαίνει πλίθρα, ή αλλιώς λασπόλιθος. Τυχαίο;;;

Κάποιες πρώτες πληροφορίες για τη μπάντας σας;

Ο Χρήστος και ο Σπύρος συνεργάζονται μουσικά από παλιά, φαντάσου πριν από το έτος 2000!!! Κατά το 2003-2004 συγκροτήθηκε στη Ραφήνα η πρώτη μορφή της μπάντας και μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ μεταφερθήκαμε στο εξωτερικό το 2007, στο Βέλγιο. Μετά το εξωτερικό η έδρα μας είναι, όπως και πάντα ήταν, τα Oak Street Studio Productions στη Ραφήνα.

Τι έχετε κυκλοφορήσει ως σήμερα;

The Curf – I, 2007, Trailblazer Records, LP The Curf – Royal Water, 2016, Oak Street Studio Productions, EP Τhe Curf – Death and Love, 2017, Fuzz Ink. Records, LP

Τι θέλετε να προσφέρετε και τι να πετύχετε μέσα από την πορεία σας στη μουσική σκηνή;

Ως μπάντα ζούμε για να παίζουμε μουσική, και παίζουμε μουσική για να ζούμε. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πολιτική πεποίθηση που να προωθούμε ή να κράζουμε. Οι έννοιες που εκφράζουμε στους στίχους μας και με την ψυχοδυναμική μας αφορούν περισσότερο τις πεποιθήσεις και τις τραυματικές συμπεριφορές που εκφράζει σήμερα ο άνθρωπος. Για εμάς είναι πολύ δύσκολο να μην ασχολούμαστε με τη μουσική. Εκφραζόμαστε μέσω αυτής και ευελπιστούμε πως προσφέρουμε μουσικά τη λάσπη και τη λαίλαπα που κάποιοι εκεί έξω αναζητούν. Γουστάρουμε τη διαδρομή του ροκ -ιδιαίτερα της Doom, Stoner, Sludge, Psychedelic σκηνής- όπως αναπτύσσεται εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό και αισθανόμαστε τιμή που είμαστε μέρος της φάσης αυτής εδώ και μια δεκαετία. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε μεγάλα και καλά οργανωμένα φεστιβάλ είτε εγχώρια, είτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Επιρροές που ενδεχομένως έχετε…

Οι στίχοι μας και οι συνθέσεις μας αγγίζουν θεματικά διάφορες ιδέες όπως η ένταση που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος όταν βρίσκεται στο κέντρο της αγάπης και του έρωτα, καθώς και στο επίκεντρο του θανάτου. Επίσης οι ιδεολογικές και πνευματικές συγκρούσεις, είτε «εσωτεριστικού» τύπου, είτε σε κοινωνικό επίπεδο είναι θέματα που μεταχειριζόμαστε στους στίχους μας. Ένα άλλο θέμα που συχνά αγγίζουμε είναι η κάνναβη… Αγαπημένα μας συγκροτήματα θα λέγαμε τα εξής: 1. Black Sabbath 2. Guns n’ Roses 3. Motorhead 4. Iron Maiden 5. Soundgarden και άλλα τόσα

Πώς θα περιγράφατε τη «φάση» σας;

Η φάση μας κυρίως χαρακτηρίζεται από την απουσία φάσης, με την έννοια της ‘κλίκας’ και της ‘παρέας’. Μουσικά δεν πιστεύουμε πως περιθωριοποιούμε άλλους ή τους εαυτούς μας. Χαρακτηριστική θα έλεγε κανείς πως είναι η βαθιά ριζωμένη αγάπη που έχουμε για την κάνναβη.

Τι εμπειρίες από συναυλίες «κουβαλάτε στις αποσκευές σας» ερχόμενοι στο Ηράκλειο;

Με μια δεκαετία στο ιστορικό μας μπορείς να καταλάβεις πως έχουμε κάνει τις γύρες μας. Για Ελλάδα έχουμε παίξει και Αθήνα αλλά και εκτός Αθηνών (σ.σ. τα πιο πρόσφατα στην Άμφισσα και Αταλάντη). Στο εξωτερικό έχουμε παίξει Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία. Στο μέλλον θέλουμε να καταφέρουμε να πάμε και Καναδά και Αμερική.

Για την ηχογράφηση του “Death and Love” κάποια πράγματα που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας…

Το τελευταίο μας άλμπουμ Death and Love ηχογραφήθηκε στο Oak Street Studio Productions στη Ραφήνα. Στην αρχή δεν ήμασταν σίγουροι για το ποιο στούντιο θα χρησιμοποιούσαμε, αλλά λαμβάνοντας στα σοβαρά τα πλεονεκτήματα του Oak Street επιλέξαμε αυτό. Ξεκινώντας από την τοποθεσία και μόνο, το στούντιο βρίσκεται δίπλα σε πευκόδασος, και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Πέραν αυτού τα Oak Street έχουν πραγματοποιήσει παραγωγές για διάφορα είδη μουσικής. Όσον αφορά την Stoner/Doom/Sludge σκηνή στα Oak Street έχουν γράψει διάφορες μπάντες με παραγωγή και ηχοληψία του Chris A όπως οι Automaton, Spacement, Stoned Spirit, Okwaho και 45 Rats. Ξέραμε πολύ καλά πως τα Oak Street ήταν το ιδανικό μέρος για να δημιουργήσουμε το βαρύ και παχύρευστο κλίμα που θέλαμε να χαρακτηρίζει το άλμπουμ μας. Εννοείται πως την γενικότερη επιμέλεια της ηχογράφησης και της παραγωγής την είχε αναλάβει ο Chris A, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί τίποτα στο μέγεθος που πραγματοποιήθηκε. Θα έλεγε κανείς πως ο τύπος έχει επισκεφτεί πολλάκις την κόλαση, και ξέρει ακριβώς τον ήχο της… Ήδη στα τέλη του 2016 είχαμε ξεκινήσει την προπαραγωγή του άλμπουμ, και λίγο πριν το καλοκαίρι του 2017 είχαν ολοκληρωθεί και οι τελικές ηχογραφήσεις. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 και σας μεταφέρει κολασμένα riffs και ατέρμονες γκρούβες.

Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια για νέες ηχογραφήσεις και lives;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για ηχογραφήσεις, αλλά όπως αναφέρουμε ήδη στο στούντιο δουλεύουμε και αναπτύσσουμε καινούρια κομμάτια και riffs. Πρόσφατα συμμετείχαμε σε φεστιβάλ στην Αταλάντη και στην Άμφισσα, και όπως πλησιάζει το φθινόπωρο και ο Σεπτέμβρης θα εμφανιστούμε Αθήνα και σίγουρα Κρήτη!!! Στόχος μας είναι στις αρχές του 2018 να πραγματοποιήσουμε μια σειρά εμφανίσεων στην Ευρώπη.

Θα συμμετέχετε λοιπόν στο καινούριο Down Tuned Daze στις 30 Σεπτέμβρη. Ποιο ή ποια κομμάτια θα θέλατε να αφιερώσετε, για ζέσταμα, στο κρητικό κοινό;

Αφιερώνουμε στο Κρητικό κοινό το «South« από το πρώτο μας άλμπουμ. Γουστάρουμε και είμαστε περήφανοι για τον Ελληνικό Νότο.

Τέλος, σε ποια sites μπορούν να σας βρουν όσοι σας αναζητήσουν;

Στα Bandcamp , YouTube , Facebook , Instagram και Twitter: @TheCurf

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s